Calendar List Views >

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kiki Lesendrić & Piloti

  • Doors: 8:30PM
  • Show: 9PM
Tickets:
  • $45
  • MORE
at Door
19+

www.studio011.ca   Presents…

Kiki Lesendrić & Piloti

O bendu

„Piloti“ su jedan od najznačajnijih eks – jugoslovenskih bendova sa diskografijom koja je već odavno ušla u evergreen kategoriju. Osnovao ih je 1980. godine muzičar, kompozitor i producent Kiki Lesendrić (1961). Do 1996, kada je bend „raspušten“ na neodređeno vremen objavili su sedam albuma – Piloti , Dvadeset godina, Kao ptica na mom dlanu, Osmeh letnje noći, Neka te bog čuva za mene , Zaboravljeni , Dan koji prolazi zauvek i tri kompilacije – Najveći hitovi 1981-1991, Ne veruj u idole – Kompilacija, Nedelja na Duhove.

Lesendrić se na poziv muzičke producentske kuće Polygram seli u Grčku gde nastavlja da komponuje za tamnošnje zvezde. Ponovo je okupio “Pilote” 2008. godine povodom svog solo albuma Mesec na vratima. Od tada nastupaju pod imenom Kiki Lesendrić & Piloti. Pod ovim imenom, Kiki je objavio još dva albuma Svet je lep kada sanjamo i Slučajno i zauvek.

Kiki Lesendrić je pisao i komponovao gotovo sve pesme “Pilota”, ali je tvorac i nekih od najvećih hitova za svoje kolege među kojima su „Kolačići“ Marine Perazić, „Barakuda“ i „Arija“Viktoriju i „Spavaju li oči nebeske“ Zdravka Čolića. Istovremeno, piše muziku za film i TV serije – „Zaboravljeni“, „Balkanska pravila“, „Sivi kamion crvene boje“, “Bićemo prvaci sveta”. Gotovo da nema značajnijeg imena sa regionalne scene sa kojim nije sarađivao, a kao jedan od najznačajnijih autora na Balkanu izabran je da bude u žiriju u prvom regionalnom X Factoru.

I pored brojnih angažmana, Kiki Lesendrić & Piloti drže koncerte kako u Srbiji, tako i u okruženju. Oktobra 2010. održali su spektakularan koncert u Beogradskoj Areni, čime su potvrdili status jednog od najvećih pop-rok bendova sa naših prostora. Gostovali su od Amerike do Austalije, a sada prvi put nastupaju u Kanadi, čime zaokružuju svoj muzički put oko sveta.

Članovi benda

Kiki Lesendrić – vokal, gitara
Olga Popović – vokal, violina
Vladimir Negovanović – gitara
Marko Nikolić – bas
Vladimir Preradović – klavijature
Vladimir Migrić – bubnjevi

Doors 8:30PM/ showtime 9PM

19+ event

$45 at HERE

 

Facebook info:HERE

Website info: HERE

Details

Date:
May 13, 2017
Time:
8:30 pm
Cost:
$45